Belta 2-2 FC Bar-A-Bass

Castratiekliniek met lange armen 

Geen enkele bakker geeft het recept van zijn beste Limburgse vlaai prijs. Om de nieuwsgierigeneuzemosterdpotten van de FC BAB-aanhang toch iets meer te bieden dan een hardwerkend ambachtslied biedt, geven wij ons vlaaienrecept wel prijs. Of beter gezegd, het recept om er een soep van te maken.

Plan DJ-duo Dannie & Dawel – of een andere nozem wiens naam of overgangen ik niet ga noemen omwille van respectievelijk respect en afwezigheid – voor uw evenement waar alle BAB-spelers aanwezig zullen zijn de avond voor de wedstrijd. Je kan je verwachten aan een elftal sudderend in het sausvet van de geleden zuippartij. Kip is dan weer wél beter als je het lang laat sudderen op een laag vuurtje, maar aan chicks beloof ik plechtig geen woorden meer vuil te maken voor de bestwil van enkele kernleden.  

De positieve keerzijde van zo’n avond is wel dat de financiën er serieus op vooruitgaan en FC Bar-A-Bass steeds meer ingeburgerd raakt. Maar liefst 85 sjaals werden verkocht vrijdagavond. Een deel van de gelukkige investeerders voelde zich de dag erna wel een geplukte kip (belofte verbroken). ‘PDG Willy begon als een burgemeester verkooppraatjes uit te kramen. Voor ik het wist slide hij in zijn EXCEL-bestand en had ik een sjaal gekocht,’ aldus WAG Chayenne Krupa. 

Na een pokke eind doorheen Limburgse landwegen slaagden we er toch in ons op te peppen voor de wedstrijd, en dat was nodig. Een stugge bikkelploeg die ons vlees rauw lustte en liefst met veel salmonella. Een slapende achterhoede kostte ons al gauw de 1-0. Hierna volgde een modderige veldslag waar velen hun gulden sporen verloren. De ene slipper volgde op de ander en er werd meer balverlies geleden dan in een castratiekliniek. 

Onze tegenstander mocht dan wel Belta heten, één van hen waande zich Alfa. Dit langarmig vat van arrogantie gaf Lander even voetballes met een krullend afstandsschot met zijn linkervoet. Naast zijn fenomenaal talent zou hij overigens perfect kunnen fungeren als hoofdrolspeler in het circus van The Greatest Showman. 

Ondanks de appetijtelijke minuutsoepjes tijdens de rust en de hartverwarmende geel-zwarte sjaals had menig supporter last van bevroren tenen. Gelukkig wist Reinder vlak voor het einde het bloed weer te laten stollen! Met de 2-1 wakkerde hij het vuur aan wat onze tenen deed ontdooien. Als klap op de vuurpijl zet hij één minuut voor tijd de doelman onder druk die duidelijk nog smeltwater op zijn handschoenen had liggen. De bal glipt uit zijn handen en wie anders dan goaltjesdief én Man of the Match Reinder prikt de 2-2 binnen. Fieuwt fieuwt fieuuuuwiet, wedstrijd gedaan. 

We zagen weer een knap staaltje weerbaarheid en inzet op deze schemerige zaterdag. De gure omstandigheden en fysiek sterke tegenstander maakte van deze wedstrijd een ware uitputtingsslag. Eén persoon deed zelfs nog een schepje bovenop dit vermoeiende weekend. Niemand minder dan Thibogol maakte zich weer schuldig aan Judas-uitspraken. Het is niet de eerste keer dat hij de eer van de club schaadt. Omwille van deze recidive clubsmaad werd hij na kort overleg uit de felbegeerde WhatsAppgroep gezwierd. Zijn toekomst bij FC Bar-a-bass hangt aan een zijden draadje.

Doelpunten: Reinder Bontekoe (2)
Assists: Dylan Wielockx
Man of The Match: Reinder Bontekoe