FC BAB 5 – 0 Van Broekhoven

Mannen als hanen verdienen slechts de aandacht van kippen – @Thibogol

Hoera, daar zijn we weer, midden in de vroege lente van de winter. Samen met de egels, stekelvarkens en coronavirusslangen ontwaakte de redactie uit de winterslaap. Blue Monday eiste haar tol, maar vanaf vandaag verzekeren wij u elke week een kersvers matchverslag! Met een 6 op 6 in de tweede ronde stevent FC Bar-A-Bass af op een bloedstollende seizoensfinale met zicht op de eerste plek. 

De toon van ons vloeiend voetbal werd gezet met de zenuwslopende 0-1 overwinning tegen Red Star 18 januari. Afgelopen weekend speelde FC BAB misschien wel de mooiste wedstrijd uit haar rijke geschiedenis, toch zeker de eerste helft. Het losbandige hakken en moshen tijdens de extra trainingen op onze nieuwjaarsreceptie werpen hun fysieke vruchten af. In het bijzonder dankt de ploeg Tony om onze zelfbenoemde aanvoerder Jonasgold die avond voor lange tijd buiten strijd te zetten. De sleutel naar geen tegengoals blijkt een gebroken sleutelbeen te zijn. Uw biermand is onderweg, Tony! 

Natuurlijk zijn die clean sheets ook te danken aan onze doelman William ‘nooit de nul’ Vanmol. Hij bewijst zijn naam het tegendeel door zijn netten schoon te houden. Opvallend, want sinds de tweede seizoenshelft bedekt hij, dankzij vele loopsessies en verse kippetjes, de helft minder van het doel. 

Het openingsdoelpunt sloeg Bartek uit zijn sloffen. Met een verre boogbal verraste hij de doelman die gelukkig maar de sprongkracht had van het merendeel van de kangoeroes op Kangaroo Island. Na die goal kreeg het hele team bakken vol vertrouwen. Wout dribbelde de volledige rechterflank aan flarden en kapte de doelman uit op zijn Ronaldinho’s, 2-0! 

Door een domme penaltyfout maakte van Broekhoven zichzelf volledig monddood. De keeper dook richting Holland, maar de bal verdween keurig in de linkeronderhoek. FC BAB had nog honger en bleef domineren met vloeiend voetbal. Op sommige momenten kwam zelfs de oude competitieglorie terug. Met één blik wist Dille dat hij Bartek de diepte in kon katapulteren. Hij tikte door naar de spits en die werkte de bal prachtig in het doel. 

je hebt zo van die dagen waarop écht alles op wonderlijke wijze lijkt de lukken. De dag dat Jonasgold van straat raakte, de dag dat Tips meer dan twee pinten kon drinken en de dag waarop Gatenklaas een voorzet uit zijn hoed tovert waar zelfs KDB met kwijlende verbazing naar kijkt. Als die dan ook nog wordt binnengebuffeld met een kopbal van formaat, dan doe je mee voor het kampioenschap! 

Oh ja, Thibogol scoorde 3 keer.