FC BAB 6-0 Belta

Socialistische schimmelkaas

Vrijdag 7 februari. Een zwarte dag in de in de economie van café Bar-a-bass. Nog nooit eerder waren de Bar-a-bazen zo gemotiveerd om een wedstrijd te winnen. Iedereen om 1u beddenbak in dus! Ruim een week op voorhand werd er druk gepalaverd over deze match en het angstzweet vormde stilaan een gonzende rivier over onze ruggen. Gelukkig dat onze genepen billen waarmee we naar het veld trokken die rivier gestroomlijnd deden aflopen. 

Het leek op voorhand alsof Beethoven zijn zevende symfonie speciaal voor de wedstrijd tegen aartsrivaal Belta heeft gecomponeerd, maar hij klasseert die beter nog even verticaal. Een 6-0 pandoering kwam als heldere slag bij donderhemel. Belta’s grimas vertoonde bij na het laatste fluitsignaal dan ook sterke verschijnselen van een donderwolk. 

Reinder opende de score op aangeven van zijn hartsvriendin Thibogol. Een assist die de proloog zou zijn van een flamboyante hattrick. Na nog geen tien minuten kreeg Brock een aanslag op zijn beide benen te verduren waarvan Osama Bin Laden zou zeggen: ‘Rustig Wilfried, rustig!’ De scheidsrechter wist klaarblijkelijk zijn rode kaarten nog niet zitten. Na even zoeken toverde hij er dan toch een uit zijn borstzak toen Bartek werd nagetrapt. Na die fase was de toon gezet en begon de wedstrijd meer op een betoging van de socialistische vakbond te lijken. drie rode kaarten voor Belta! De vorige avond zat duidelijk nog in het bloed en tussen de kaken. Seppe sneed op zijn scherpe wijze een vrije trap richting doel aan. De keeper pakte sterk, maar Thibo Inzaghi lag op de loer. 

Na de 2-0 was het tijd voor een feestmaal. Gatenklaas veranderde deze wedstrijd in een kaasplank om duimen en vingers van af te likken. Hij zorgde voor harde, karakteristieke duels als een Oud Brugge en liep de lijn af als een smeuïge Chaumes. Door de assist van het jaar op Thibogol zijn hoofd te schilderen fonduut hij zich tot Man of the Match. Voor verdere vragen over Gatenklaas zijn schimmelkeis en jukkelbrie moet je bij toeschouwster Astrid zijn. 

Na zijn buffelkopbal richting verste hoek was Thibogol gebrand op de hattrick. Hij eiste zonder twijfelen een vrije trap, op en kon rekenen op een flater van de doelman om zijn drie goals af te stempelen. 

Een eervolle tweede helft die grotendeels overbodig was. Maar moest die er niet zijn geweest hadden we wel niet kunnen genieten van Spouwt zijn verbazingwekkende longshot. Om het af te maken lapte Al Dante de buitenspelregel aan zijn laars waarna Wout de 6-0 binnenprikte. De top van de tabellen is met een 37ptn vs 37ptn spannender dan ooit. Promotie is een must, maar FC BAB zal niet tevreden zijn tot onze PDG de liter bier in de beker kust! 

Doelpunten: Thibo van Herk (3x), Wout Thijs (2x), Reinder Bontekoe
Assists: Klaas Wouters, Thibo van Herk, Dante Vanhout

Man of The Match: Klaas Wouters