FC Bar-A-Bass 7 – 6 Canlar

13 in een dozijn

Wegens de meedogenloze kritiek op de volgorde van goals in het vorige verslag en het waar doelpuntenfestijn van deze week lap ik nu de chronologie der doelpunten lustig aan mijn laars. Verder gooi ik de critici niets voor de voeten, want door hun opmerkzaamheid blijft de redactie scherp en de matchverslagen foudtloos. 

Niet enkel Jonas, maar ook de weergoden maken ooit enkele uitschieters. Een onverwachte zomerzon produceerde al snel dikke druppels afvalstoffen op onze vroeg kalende schedels. De hitte kroop in de benen en dat zette zich overduidelijk verder in de kwaliteit van het spel. Bij velen was ook de majestueuze overwinning van vorig weekend naar de kop gestegen wat resulteerde in een nonchalante opwarming. Met een vroege 0-2 achterstand holden we dan ook al snel achter de feiten aan. 

‘Ey mannen we zijn niet wakker eh!’. Nadat captain Jonas met zijn bibs de bal in eigen doel werkte, wekte hij de ploeg uit onze roes met deze pientere analyse. FC BAB toonde een eerder ongeziene veerkracht waar we trots op mogen zijn! Al gauw potte Reinder Keiskop als tegenreactie zijn eerste van wat er uiteindelijk drie zijn geworden. Met deze ambitieuze inhaalbeweging naar de top van de topscorerrangen kroont hij zich tot Man of The Match. 

Buiten ons boegbeeld Kuppie is er nog één persoon die ons elftal naar een hoger niveau weet te tillen, de 12deman. Dankzij de voltallige aanwezigheid van onze harde kern wisten we net 1 doelpunt meer te scoren dan de tegenpartij, 7-6 was de eindstand! Natuurlijk konden zij dit geen 90 minuten lang volhouden zonder tijdig de keel te smeren. Alleen jammer dat dat moest gebeuren met de pinten van de spelers. Als kers op de taart aten de veelvraten ook nog onze ‘botrams mé keis’ op. 

Wie ook wekelijks een paar minuten keis is, is onze rechtsvoor Wout. Deze week kreeg hij een iets te enthousiast schouderklopje. Dat belemmerde hem echter niet om weer 2 goals en 2 assists op zijn naam te zetten. Ook onze andere winger Seppe sneed gestaag naar binnen en pegelde hem in de verste hoek. Het laatste doelpunt in de juiste netten kwam van Stef zijn chocoladebeen. Een overhoeks schot dat pingelde van de lat naar de paal én tegen de keeper zorgde voor heel wat discussie. Een tumultueuze VAR-tussenkomst besliste in ons voordeel en lanceerde ons regelrecht naar de top van het klassement! Voor degenen die nu nog betaalbaar van ons succes willen genieten kunnen een prachtige FC BAB-sjaal bestellen bij één van de leden voor de mooie som van 12 euro. 

Schipper mag ik overvaren ja of nee? Moet ik dan een cent betalen ja of nee? De tegenstand betaalde klaarblijkelijk geen 12, maar 6 euro aan onze achterhoede. Een experiment van de coach, Le Boucher Dries in de achterhoede. Al snel bleek dat zijn plaats toch terug op het middenveld is. Zijn doelpunten stapelen op wat naar eigen zeggen de schijn wekt dat hij teveel aan zichzelf denkt. Dat is deze week van de kaart geveegd met zijn allereerste assist. 

Tenslotte nog een dankwoord voor de meest sympathieke tegenstander van FC BAB tot nu toe, FC Canlar. Het matige arbitragewerk stoorde beide ploegen. Eensgezindheid schept duidelijk een band, zelfs als die gebaseerd op ergernis en bij sommigen zelfs haat, kijk maar naar Nazi-Duitsland. Met het uitdelen van deze sympathiebeker zal menig Germinal-speler nu in zijn ego gekrenkt zijn. Daarom deze nuttige informatie, een pintje in de Bar-a-bass kost maar 2 euro. Een gulle schenking aan één van de BAB-spelers in ruil voor meer sympathiepunten kan jullie terug naar de nummer 1 brengen. Weinig geld voor een extra vleugje sympathie te winnen dus. 

Doelpunten Reinder Bontekoe (3), Stef Pennemans, Wout Thijs (2), Seppe Thijs
Assists: Lander Aerts, Wout Thijs (2), Andreas Oversteyns, Vince Colson
Man of The Match: Reinder Bontekoe