FC Bar-A-Bass 1-3 Germeer A

Van denken gaat uw hond dood

Op het eerste zicht zou u denken dat FC Bar-A-Bass een losgeslagen meute is die breinloos elk weekend tegen een balletje trapt, en daar heeft u volkomen gelijk in! Maar met alleen maar denken krijgt u toch een vertekend beeld, want FC BAB beschikt over meer diepgang dan dat. (Bovendien is, zoals we allemaal weten, Lander zijn hond doodgegaan van denken, die dacht dat hij eten kreeg).

Wij staan namelijk als fonkelnieuwe club voor vooruitgang en verbetering. Niet alleen op het veld, maar ook in de hedendaagse witgewassen maffiose voetbalwereld. Daarom is ons bestuur momenteel hevig aan het palaveren met de top van de voetbalbond om een wedstrijd in te korten tot één helft. Dit omdat FC Bar-A-Bass lijdt aan het sukkeleir-syndroom. Dat is een verschijnsel waarbij de collectieve prestatie in de tweede helft daalt onder het vriespunt. Het ziet ernaar uit dat dit voorstel er door zal komen dankzij onze mondige PDG Willy. Waar bezoekjes aan de stripclub met Bondsvoorzitter Gérard Linard en 5 paletten witwasdash al niet goed voor zijn, mijn gedacht!

De tweede helft was afgelopen zaterdag van een niveau waar we geen woorden meer aan gaan vuil maken. De eerste helft was iets flitsender, maar ook geen BAB-waardig schouwspel. Na 10 minuten zouden we al 3-0 moeten voorstaan. Een onscherpe frontlinie vuurde heel wat losse flodders af. Overigens, over Flodders gesproken, Den Doumen waande zich in de huid van een echt familie Flodderlid. Met nog een half stuk in zijn Oostenrijker was hij enkel in staat de wedstrijd vanop een stoeltje tegen de baren te volgen. Wie weet pronkt hij volgende maand wel in de Bar-A-Bass met de lul-van-de-maandpiemelmuts!

In moeilijke tijden kunnen we nog steeds rekenen op de grootste der groten. Dost toverde een fluwele voorzet met buitenkantvoet op de wreef van Reinder die hem zonder twijfelen binnen werkte. De verdere hoop gemiste kansen is niet enkel toe te schrijven aan onszelf. Een uitstekende doelman viste twee ballen van de doellijn. Hij behaalde een energetisch niveau waarbij je bijna zou denken dat er geen kalk, maar een andere soort lijn onder de lat lag.

Ondanks de slechte prestatie was de inzet er wel. Het hoofd zat mee, maar het lijf volgde niet. Bij wie het hoofd minder meezit is Thibogol (Het is uw vrije keuze om dat letterlijk te nemen.) Door de ondermaatse prestatie kwam zijn temperament naar boven. De bal wegstampen en de scheidsrechter complimenteren met ‘onnozelaar’ bezorgde hem een terechte gele kaart.

In de achterhoede zijn er wat aanpassingen gebeurd die een positieve indruk nalieten. Huygen kroont zich tot Man of the Match door zijn fantastisch verdedigend werk. Zelf reageert hij kort met de allesomvattende kreet: ‘Dréfence!!!’. De rest kwam ook weinig tekort. Misschien enkel wat natrium of magnesium. De twee flankverdedigers kregen op 2 minuten tijd allebei krampen tot achter hun oren. Tips en Cas symboliseerden hiermee deze partij: krampachtig geknutsel waar we nog enkele dagen naweeën van hebben.

Doelpunten: Reinder Bontekoe

Man of the Match: Andreas Huygen