FC Bar-A-Bass 1–5 FC Germinal

Sommigen hebben nog spierpijn tot achter hun oren, anderen een houten kop of een gebroken hart, want FC BAB heeft de eerste Derby der Lage landenlopers verloren. Als verslaggever vloeit deze mededeling even krampachtig uit mijn toetsenbord als mijn kuiten afgelopen zaterdag. Een 1-5 overwinning voor FC Germinal toont welke ploeg degene is met een stamcafé en welke die met conditie.

Maandenlang werd er naar deze clash toegewerkt en dat werd meteen duidelijk bij het eerste fluitsignaal. Het wilde enthousiasme van onze geel-zwarte roedel overdonderde zowaar de tegenpartij. De underdog onderschatten is nooit een goed idee. Maar het conditionele aspect bekomt die underdog als de hond de knuppel na het stelen van een worst. Alle 11 Bar-A-Bezen liepen de longen uit hun lijf alsof het vat van de Bar-A-Bass er vanaf hing. Voor velen van deze spelers zou het ook helpen als ze hun eigen vat geen 90 minuten moeten meesleuren. Vooral Spen zwaaide de plak en heeft de benen onder zijn lijf uit gelopen. Daarom verdient hij de eer om Man of the Match te zijn! Hij bezegelde deze titel tijdens de wedstrijd met een bijna owngoal die gepaard ging met een oerkreet waardoor de kippen in een straal van 10km nog steeds van stok zijn.

De rust werd ingegaan bij een modeste 0-1. Al had FC Germinal dé mogelijkheid om er 2-0 van te maken. Een fout van Al Dante minstens 2 meter buiten de baklijn zorgde voor heel wat discussie. FC Germinal wou namelijk geheel onterecht een strafschop. Gelukkig trad de scheidsrecht steevast feilloos op en besliste hij bij deze fase om een vrije schop te geven. Terecht!

Ondanks dat FC Germinal uiteindelijk toch boven ons uitstak leken onze gele tenues soms toch ook te veranderen in GOUD! Wie anders dan Dost ging Han Solo en prikte de 1-1 binnen. Verder konden we genieten van het bruut bikkelwerk van zuigstoffer Timo. Na menig snijdende ingreep ging bij hem wel even het licht uit of om het op zijn Philippe Geubels te zeggen: ‘Ik zie niks nie miejer!’ Een wissel was dus noodzakelijk. Some say Seppe Torfs is still in de broekzak van Swinnen.

Om dan toch terug wat licht te brengen kunnen we natuurlijk altijd rekenen op de rat! Cas demarreerde vanop zijn rechtsachter waarop een Messiaanse dribbel volgde voorbij vier germinalspelers. Een basisplek volgende wedstrijd is dus een must!

Tussen de lijnen was er één grote afwezige. Normaliter is hij het dankbaarste slachtoffer om spek naar te schieten. Bij aankomst was het dan ook even twijfelen of hij aan het spit hing te garen langs de kantine. Dit misverstand werd snel opgelost toen Thibogol met rustige en beheerste aanwijzingen het beste van zichzelf gaf langs de lijn. Met die lijn zal hij nog vaker in contact komen nu hij zijn overstap naar GT Kolonie heeft gemaakt.

Doelpunten: Daan Maes

Man of the Match: Sander Huysmans