FC Bar-A-Bass 12-1 Pullman

Een halve gans

Om geloofwaardig over te komen, moet je de hand in eigen boezem durven steken. 100% van onze kern zegt nooit ‘nee’ tegen boezems aanraken, dus dat is geen probleem. Waar sommige onder ons wél schuldig aan zijn, is het uitspreken van een andere taal dan Vlaams weigeren waardoor hun vocabulaire beperkt is (dit is niet gerelateerd aan onze clubkleuren). Voor deze mannen volgende informatie: ‘Pull’ is het Engels woord voor ‘trekken’. De simpele zielen onder ons maakten er het dysfemisme ‘poepman’ van. Om erachter te komen wie dat deed ga ik geen Tips geven. 

Originele naam, Pullman. Maar toch trokken wij aan het langste eind. Ondanks dat er bij de tegenstand genoeg trekberen (in de dubbele betekenis van het woord) op het veld stonden, moesten ze trekken en sleuren om de 90 minuten te doorstaan. We willen niet te snel conclusies trekken, maar het trok op geen kl*ten. FC BAB trok de volledige wedstrijd aan de touwtjes, terwijl Pullman eerder trok aan een dood paard. Met een 12-1 nederlaag trekt de laatste in de stand zijn haren uit het hoofd. Uiteindelijk kwamen ze toch een beetje aan hun trekken met één doelpunt. Nu ga ik stoppen met het gebruiken van het woord ‘trekken’, want jullie zullen nu al wel een lang gezicht trekken en ik zou niet willen dat jullie naar de Germinalsupportersclub trekken. 

Onze geliefde PDG Willy blies afgelopen week 21 kaarsjes uit. Nogmaals proficiat, want verstand komt met de jaren. Hopelijk weet hij nu wél wat terugspeelbal is. Wat een clean sheet is jammer genoeg niet. Hij bewees met een katachtige save wel dat zijn knoken nog niet zijn vastgeroest op zijn gezapige leeftijd. Zelfs na de wedstrijd presteerde Wilfred door op tafel een halve liter naar binnen te spelen. Die ging er bijna even vlot in als de schoten van de tegenstander. 

De doelman aan de overkant had minder succes. Maar liefst 12 keer moest hij de bal uit het net vissen en als we niet zo’n beleefde jongens waren, was dat misschien nog het dubbele. Zelf wisten ze ook veel goals te vermijden door het feilloos hanteren van de buitenspelval. Iets wat ons zo hard onze kloten uithing dat we er bijna over struikelden. 

Snelheidsduivel Kleine prikte 5 keer de bal in het netje en gaf 2 assists. Geen twijfel over mogelijk dat hij Man of the Match is. Vincento scoorde ook 4 keer. Op het einde nam de trainer de moedige beslissing om hem naar de centrale verdediging te verhuizen. Zijn plaatsvervanger Reinder maakte er nog 2. 

Verder gaf Stef – intussen gedoopt tot Bartek door een paar lolbroeken – 3 assists. In totaal staat zijn teller nu op 7. Met deze resem aan assists staat hij voorlopig aan kop van de assiststatistieken. Eindelijk een perfecte weerspiegeling van de legendarische bijdrage die hij elke match levert. Tony gaf ook 1 assist en Brock 3. De strijd om de assistentrofee tussen Bartek en Brock neemt grote proporties aan. Beide nobel genoeg om de bal voor doel af te geven, maar net niet nobel genoeg om elkaar de trofee te gunnen. Tenslotte was er nog een lichtpunt voor de grote afwezige van FC BAB. Donje opende eindelijk zijn statistieken door het geven van één halve en één ganse assist. Een halve gans is geen zicht. Net als de miraculeuze kopbal van Donje die hij perfect binnen knikt. Hij beschreef het doelpunt op z’n Donjes: ‘Een mèèèr lekkere goal miens.’ 

Hoogstwaarschijnlijk heeft één persoon op dit moment een paniekaanval, zweetuitbarsting en buikloop omdat ik hem nog geen aandacht heb gegeven in dit verslag. Nee Thibogol, ondanks uw permanente zweetuitbarstingen en buikloop gaat het over Jonasgold. Eindelijk nam Pater familias Spander de kapiteinsband weer over en later vervulde ook Stoon glansrijk deze rol.  

Tenslotte willen we u nog mededelen dat al wie Zaterdag 7 december niet aanwezig is op onze fuif Dé derde helft verplicht zal worden zijn/haar zeep te laten vallen in de douche met Thibogol. Tot zaterdag dus!!!

Doelpunten: Andreas Oversteyns (5), Vince Colson (4), Reinder Bontekoe (2), Daan Gerits
Assists: Stef Pennemans (3), Brent Verdonck (3), Daan Gerits (2), Andreas Oversteyns (2), Giel Jansen
Man of The Match: Andreas Oversteyns