FC Bar-A-Bass 3-6 Jong Lansiers

5-3-2 op het scherpst van de snee

L’Union fait la force of eendracht maakt macht voor de Vlaamsgezinden onder ons. FC Bar-A-Bass zit in de experimentele fase. Niet zoals Maradona ooit experimenteerde met prestatiebevorderende middelen, wel met tot in de puntjes uitgewerkte tactieken, vlijmscherpe looplijnen en gebalanceerd positiespel. Voor het eerst in een 5-3-2-opstelling domineerde FC BAB op wünderbaarlijke wijze de eerste helft.

Het eerste vuurwerk werd afgeschoten door onze zelfbenoemde nummer 9 Thibogol. Een vrije trap op de rand van de 16-meter trof de bovenste lat. Volgens hem zouden de apocalyptische weersomstandigheden hier een rol in hebben gespeeld. Dit vochtige klimaat opende schijnbaar wel de luchtwegen, want zelfs Thibogol liep ondanks zijn eeuwige maagdelijkheid vele gaten dicht.

Het straffe geel-zwarte blok deed de tegenstander zweten en zorgde voor emotionaliteit. Toen de linksvoor eerst Willy trof en daarna de bal richting de cornervlag lansierde werd het hem allemaal te veel en druipte hij af richting kleedkamer. Zijn teammaat volgde 5 minuten later met een ernstiger fysiek ongeval. Een blessure aan de knie die door Swinnieboy werd omschreven als ‘KRRRRR!’ doet vermoeden dat deze speler de komende maanden jammer genoeg de grasmat niet meer zal betreden.

Wie wel de regen in zijn voordeel wist te gebruiken is Lander. Met een strakke schuiver wist hij de 0-1 achterstand goed te maken, wat ook meteen de ruststand was. Hooguit de beste 45 minuten die FC BAB ooit heeft volbracht. Maar tevredenheid brengt hoogmoed en het deksel op de neus. Eresupporter en analist Joske Porno voorspelde het al Nostradamus-gewijs en die voorspelling kwam uit. De tweede helft regende doelpunten in plaats van pijpenstelen. Willy moest nog 5 maal de bal uit het net gaan vissen.

Bij de lansiers sloop door de doelpunten nonchalance in de ploeg. Wie anders dan Ron Beton ligt dan op de loer om nog twee assistjes te verzorgen. Ron beton scheurde over de gazon en legde tweemaal het leer onbaatzuchtig opzij, weliswaar met zijn slechte voet! (nvdr: Ron Beton heeft geen slechte voet, maar in de volksmond wordt dat zo gezegd als synoniem voor het linkerbeen). Dost en Stef konden beide op eenvoudige, tevens magistrale wijze de bal binnentrappen.

De twee doelpunten buiten beschouwing gelaten zullen we de tweede helft maar zo snel mogelijk vergeten. We trekken ons op aan de ploegprestatie van de eerste helft en daarom is ook de ploeg in zijn geheel Man of the Match. Zij reageerden dan ook geheel bescheiden als een warme William in koor, ‘FC BAAAAB, FC BAAAB, FC BAAAAAB!!!’

Doelpunten: Daan Maes, Lander Aerts, Stef Pennemans

Man of the Match: het collectief!