FC Bar-A-Bass 6-5 Motorclub FC

Hoge bomen, lange planken

Hoge bomen? Lange planken. Thibogol geeft de terechte kritiek van vorige week lik op stuk. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Hij legde maar liefst drie keer de bal in het mandje. Weliswaar strokend met zijn eigen schoonheidsidealen. Over maagdelijke pracht kunnen we dus moeilijk spreken bij deze drie doelpunten. Toch kunnen we niet anders dan hem deze week kronen tot Man of the Match. Thibogol reageert met een filosofische zelfverzekerdheid, maar nog licht gepikeerd. ‘Aan alle mensen die kritiek geven, spreek als je een hattrick scoort.’

Wie wel hoge ogen gooide is Giel ‘de muur’ Jansen. Met een beheerst zondagsschot vol finesse en maatwerk liet hij elk WAG-hart langs de lijn sneller slaan. Zijn trouwe makker Sieme dacht schijnbaar nog dat hij in zijn massagestoel zat. Hij werd namelijk veelvuldig één met de grasmat. Some say Sieme lays nog altijd in de baklijn.

Ron Beton stond iets steviger op zijn pilaren. Na een stevige ingreep met de schouder laaiden de gemoederen hoog op. Toch werd de tegenstander zich er al snel van bewust dat hij kop-aan-kop stond met Ron Beton en droop wijselijk af.

Wat ook ruimschoots afdroop was het Litfestzweet wat nog overvloedig aanwezig was in de meeste Bar-A-Bassbinken. Dit maakte van deze wedstrijd dan ook een wisselvallige pot met aan beide kanten een gatenkaas in de verdediging. Met een te korte terugspeelbal schenkt Dylan het tafereel dat symbool staat voor deze pot.

Toch wisten we met 6-5 de overwinning binnen te slepen. Een zelf opgezette aanval van Dostinho leidde, via een Xavi-esque pas van Sieme Custers, tot de winning goal van FC Bar-A-Bass waardoor onze nieuwe aanwinst meteen de drie punten in de wacht sleept.

Doelpunten: Thibo van Herk (3x), Daan Maes, Reinder Bontekoe, Giel Jansen

Man of the Match: Thibo van Herk