FC Koekoek 3-3 FC Bar-A-Bass

Koekoek jonguh!

Alcohol in de man, is verstand in de kan. Een galabal plannen de dag voor de eerste competitiewedstrijd is geen goed idee. Maar goed, uit fouten leert men en gelukkig krijgen we voor deze fout geen collectieve gele kaart. Enkel Stoon en Wout vielen dit weekend op deze letterlijke wijze in de prijzen. De prijzenpakkers van het galabal verdienen nog een laatste vermelding: 

Assistenprins(en): Thibogol en Brock. 

Topscorer: Lander

Meest verdienstelijke speler: PDG Willy

LUL! van het seizoen!: Thibogol

Gouden schoen: Timo aka DJ wa mei’e

De rest van het galabal is niet voor publicatie vatbaar, wat meteen getuigd hoe succesvol de avond was! Zo in vorm iedereen vrijdagavond was, zo belabberd waren we zaterdag op het veld. Niet meer dan een 3-3 gelijkspel kregen we gesleurd uit een wedstrijd die altijd voor ons had moeten zijn. Gelukkig konden we nog rekenen op onze nieuwe aanwinst Dries Dijckmans die bij deze is gedoopt als ‘Dré le boucher’. Een feilloze wedstrijd vol snelle rushes, het uithoudingsvermogen van een Brabants trekpaard bezegelde hij met een doelpunt. Hiermee kroon hij zich tot Man of the Match. Hij introduceerde ook meteen zijn persoonlijke skillmove. Een dubbele schaarbeweging en de tegenstand had geen verhaal niemiejer. Zoals hij zelf zou zeggen: ‘Wazzaaa’. 

Op wie anders dan onze kersverse gouden schoen konden we rekenen voor onze eerste treffer. Als het elftal in een roes ligt, neemt hij het op sleeptouw. Na een torenhoge sprong knikte hij de bal binnen met een nekslag waar hij nog 3 weken last van zal hebben. Ook Wout prikte zijn eerste van het seizoen met een geplaatst schot met buitenkantje voet.  

Zoals het Lommels zo mooi predikt: het geluk is voor de vèrkens. Hiermee wil ik niet zeggen dat veteraan Michel van de tegenpartij een krulstaart heeft, maar dat er bij zijn krampachtige volley geen geluk aan te pas kwam kan hij niet ontkennen. Wanneer de bal verdween in de kruising kwam er een varkentje met een lange snuit en het verhaaltje was uit. 

Vooral bij de stilstaande fases was het duidelijk FC BAB niet al te fris was. Tweemaal werd onze luchtmacht afgetroefd. Als bezorgde caféploeg leven we mee met Thomas Cook, maar bij ons gaan ze niemand vinden die hun faillissement kan redden. Wie dat ook niet zal kunnen was de scheidsrechter van dienst, dan zou er te veel papierwerk aan te pas komen. Bij iedere wissel diende er een halve boek te worden ingevuld waardoor de wedstrijd voortdurend stil lag. Voor Stef was dit echter geen probleem, want galabal was iets té stevig waardoor hij bij de helft de handdoek in de ring moest gooien. 

Die bank werd ook nog versterkt door onze gesneuvelde soldaat Tips. De dag na zijn operatie kon hij op de bank de luchtige naweeën van het galabal ervaren. Jammer voor hem dat hij niet zoals de rest kon weglopen. Lekkere bokes met kipkap na de wedstrijd deden onze kater verzachten, waarvoor dank aan FC Koekoek! 

Doelpunten: Timo Swinnen, Wout Thijs, Dries Dijckmans

Man of The Match: Dries Dijckmans