FC Kolonie 0-8 FC Bar-A-Bass

Het regende doelstelen en pijpenpunten!

FC BAB wint aan populariteit en dat was duidelijk merkbaar langs de lijn. De massaal vertegenwoordigde supporterslinie werd niet teleurgesteld op deze regenachtige zaterdagnamiddag. Menig passieve pilsdrinker en warm ingeduffelde WAG kon niet alleen genieten van een vlaag pijpenstelen, maar ook van een vlaag doelpunten. Met een confronterende 0-8 op het scorebord, vond de scheidsrechter dan ook dat het de 80steminuut al tijd was voor een warm badje en beëindigde hij de wedstrijd. 

Bij aankomst was het voor sommige supporters en spelers even schrikken. De gele band die normaal schittert rond de bovenarm van onze trotse kapitein, flubberde nu rond de puddingarm van zijn bastaardbroer Jonasgold. Hij doet er werkelijk alles aan om in de voetsporen van zijn broer te treden. Toch houdt hij het best maar bij zijn job als UGC-medewerker, want met die band krijgt hij zoveel grootheidswaanzin dat hij begint te zweven. Al hij heeft zelf wel ondervonden dat zweven niet te makkelijk is als er een bal onder je voeten ligt. Jonasgold mag de uitdrukking hoogmoed komt voor de val heel letterlijk nemen. 

Deze wedstrijd werkten enkele spelers stevig aan hun statistieken, wat na het galabal logisch is als je ziet welke prachtige trofee daaraan vasthangt. Vooral Wout schoot zijn cijfers de lucht in. Met zijn snelheid troefde hij veelvuldig de tegenstander af en ging hij op de brommer ‘Broemmmmm’. Dit resulteerde in 2 goals en 2 assists. Naarmate het einde van de match naderde begon zijn brommer meer en meer te sputteren. Toen zijn versgeperst fruitsapje via de orale route zijn weg terug naar buiten koos, was voor Wout de wedstrijd gedaan. 

Ook GatenKlaas is in de fleur van zijn flodder en zette 2 goals en 1 assist op zijn naam. Dit in combinatie met zijn bikkelharde ijshockeytussenkomsten maakt hem Man of The Match. Ook  Le Boucher pegelde weer een bal staalhard in de bovenhoek, Brock bezegelde zijn officiële comeback met een doelpunt en assist en dan was er ook Vincento… Onze spits die na een langverwachte comeback eindelijk het vertrouwen kreeg om aan de basis te starten, slaagde erin om een anderhalfuur te laat op te dagen. Ondanks deze sterallures kan je niet zeggen dat hij zijn eigenheid niet behoudt. Ik hoop enkel voor hem dat Lieke tevreden is met zo’n laatkomer. Vincento maakte het wel goed met 2 prachtige intikkers en een fluweel hakballetje dat voor de volgende assist zorgde.

Verder zorgden Seppe en Tonny ook nog voor een assistje. Onze doelverdediger heeft ook een duidelijk plan voor ogen. Op het volgende galabal zal er geen 28 meer op zijn truitje staan. Met een clean sheet zet hij de toon voor hopelijk een streak aan propere netten. Aan alle supporters voor deze toppartij: Merci om te komen mannen en euh… drinkt er nog ene! – W. Vanmol.

Doelpunten: Wout Thijs (2), Dries Dijckmans, Klaas Wouters (2), Vince Colson (2), Brent Verdonk
Assists: Wout Thijs (2), Giel Jansen, Vince Colson, Klaas Wouters, Seppe Thijs, Brent Verdonk
Man of The Match: Klaas Wouters