LUL! VAN DE MAAND #2: JONASGOLD

Zijn grote idool transfereerde onlangs voor 5647572446.04 Belgische frank naar de Spaanse topclub Real Madrid. Onze lul van de maand zijn ploegvoorkeur veranderde dus ook zonder twijfel van Chelsea FC naar De Koninklijken. Rarara wie is het? Jawel, onze Jonasgold is in blijde verwachting van de eretitel en mag als allereerste een hele avond in de Bar-A-Bass pronken met onze lullenhoed!

Iedere speler van FC BAB knutselde de afgelopen maand wel eens een frats in elkaar. Jonasgold was het beste paard van de stal, maar het beste paard struikelt ook wel eens. (Als het tenminste nog eens van stal mag). Op 90 minuten kon hij 3 gaten in de lucht trappen zoals alleen hij dat kan en als kers op de taart nog een HAZARDous pasje naar de tegenstander waar een prachtig doelpunt uit voortkwam. Je zou bijna denken dat hij kleurendoof is en geel-zwart verwisselde met het oranje van Den Host.

Prioriteiten stellen is belangrijk en lekker uiteten met de famiele primeert dan ook op een stevige pot voetbal voor Jonasgold. Toch zat hij tegen alle verwachtingen in fris en fruitig haast de volledige match langs de lijn te koekeloeren. Passiviteit wordt niet geduld, reden te meer dus dat hij als LUL! van de maand wordt onthuld.

Als Jonasgold dan toch zijn krokante sokken aantrok om actief deel te nemen aan de oefenmatch tegen de U21 van Kattenbos loopt het helemaal fout. Schijnbaar is passiviteit voor sommige spelers niet zo’n slecht idee. Een klungelige actie doet Jonasgold zijn scheen-en bovenbeenverbindingsscharnier, ook wel de knie genoemd, lelijk draaien waardoor hij na twee minuten al buiten strijd lag. Hinkelend droop hij met glinsterende ogen naar de zijlijn. Eerst van de traantjes, dan door het gerstenat dat op hem stond te wachten.

Ondanks deze ongelukkigheden blijven we vertrouwen hebben in Jonasgold. Maak zelf maar uit hoeveel dat in eerste instantie was. Zelf ziet hij dit niet als een nederlaag, maar als een overwinning. ‘Jonaldo gaat voor elke prijs en deze is niet anders’. Inspirerend.