Olmen 0-1 FC BAB

Een verwarde natte borst

’t Is moeilijk bescheiden te blijven, wanneer je zo goed bent als ik. Zo stoer, zo charmant en zo aardig. Dat zie je in één ogenblik. Nee, het is niet Thibogol die hier zijn zelfbewustzijn uit op de tonen van Peter Blanker’s wereldhit. Wel het Bar-a-beze alter ego dat haar weg naar maturiteit lijkt gevonden te hebben en de overwinning binnensleept zonder er al te veel woorden aan vuil te maken. Iets waar Thibogol nog niet in is geslaagd. 

Olmen heeft klaarblijkelijk nog geen lessen getrokken uit de sluiting van de zoo in 2017. De beweegruimtes zijn nog steeds te klein en verzorging was ver zoek. Moest Ben Weyts minister van cafévoetbal zijn, zou hij gepleit hebben voor open ruimtes en minder slordigheden. Het gevaar kwam vooral vanuit de individuele actie. Gallery play kan wel leiden tot serieuze krampen, vraag dat maar aan tournevis Al Dante. Seppe illustreerde het verloop van de wedstrijd met een pracht van een vrije trap. Ronaldo VS Spanje is overschreven. Man of the Match!

Als ongeslagen trainersduo mag je al eens risico’s nemen. 0-0 bij rust, middenvelder Dries werd doorgeschoven naar de linksvuur. Ron Beton en Caas hun pressie van de eerste helft woog zienbaar door, want de backs kregen het moeilijk. Gevaar langs beide kanten legde de balletjes op een presenteerplaatje voor Sieme. Positiespel uitstekend, maar hij was duidelijk door elkaar geschud bij zijn val in de eerste minuten. Eén kopbal in de doelman zijn handen en één voor angs. Mis poes, appelmoes, hotdog Loes. 

Dankzij onze muurvaste achterhoede en Willy wartaal hielden we ook dit weekend weer de nul. De mutsige verwarde tegenstander kreeg op zijn beurt geen nul op het rekest.  Moeilijk ook als Timo naast feilloos verdedigend werk ook nog eens een hallucinante sprint uit zijn botten slaat. ‘Dat vind ik frappant,’ getuigt Haaland. Met zo’n uitgebreide supporterskern mag je je al eens uitsloven natuurlijk. 

Alaaf Alaaf FC Germinal, maak je gewaarschuwd man maar nat, want een natte borst is er twee waard! 

Goals: Seppe Thijs
Man of The Match: Seppe Thijs