Van Broeckhoven 2-3 FC Bar-A-Bass

Op naar de top!

Met uitzondering van de locatie was het allesbehalve balen afgelopen zaterdag! Onze geel-zwarte stoomtrein is op toeren en hij is onverbiddelijk. Op deze herfstige zaterdagmiddag leken tweede adems als paddenstoelen uit de grond te schieten. Een fenomenale teamprestatie drukte de eerste in de stand het deksel op de neus. Van Broeckhoven stond, zag en onderging. 

De wedstrijd begon nochtans even druilerig als de weersomstandigheden. Twee vinnige teams rezen de degens wat voor een dynamische wedstijd zorgde. Een eerste doelpunt was al snel een feit. Jammer genoeg aan de verkeerde kant. De rug rechten en overgaan tot de aanval dan maar en dat mag je letterlijk nemen. De stevige ingrepen volgden elkaar op langs beide kanten. Dré’ke zette al vroeg de toon met een geslaagde poging om de angel uit de aanval te halen. De verhitte omstandigheden deden ook de scheidsrechter zweten. Zijn vapeurs hadden mogelijks een invloed op zijn arbitragewerk, waardoor enkele spelers geel genoteerd werden. Het ergste van al is dat van zijn twijfelachtige beslissingen leidde tot de 2-0. 

MAAR waar moet worden gesteigerd, trekt de ruiter aan de teugels. Ondanks bakken vol kritiek uit interne kring en de pers, ontwaakte captain Jonasgold uit zijn winterslaap. Met een lange maatpas zet hij Dries alleen voor doel. Een koud kunstje om de 1-2 binnen te leggen voor deze goalgetter. Hierop volgde snel weer een tumultueuze fase. Wout werd gewouthakt in de 16-meter: Penalty. Ondanks de vele blaaspraat en ijlzakkerij, had niemand het lef om de bal op te eisen. Tot ijlkampioen Lander zijn doelpuntensaldo in de mot kreeg. Zonder enige moeite plaatste hij de bal keurig binnen, 2-2 met nog 15 minuten speeltijd. 

De spanning was te snijden en adrenaline pompte door onze gestolde aderen. Ook langs de lijn liepen de gemoederen hoog op. Heethoofd Thibogol verloor even de controle over zijn uitbundige drang tot agressief discussiëren. De coach van de tegenstand leed schijnbaar aan dezelfde aandoening wat zorgde voor een opvoering van een hoogstaand dialoog vol constructieve en bemiddelende opmerkingen. De scheidsrechter vond het wel welletjes en compenseerde met een penalty tegen ons. Onze vast goalie Willy stond liever in een lederhosen halve liters te kappen dan zijn doel te verdedigen, dus stond Roberto vermicelli onder de lat. Met één blik wist hij het leder op de paal te kijken. Knap staaltje keeperswerk.  

Vers bloed moest onze redding zijn om de overwinning binnen te slepen. Een uitgebreide kern heeft zo zijn voordelen en zeker met zo’n motivatie. Gatenklaas ploegde de volledige linkerflank om en droeg ook aanvallend zijn klinkertje bij. Daarbovenop zorgde Sieme voor de verlossing, en hoe! Met een creatieve dribbel zette hij 2 spelers en zichzelf in de wind. Hij verloor de strijd met de zwaartekracht en was onderweg richting de grasmat, maar Sieme heeft Herman van Veen zijn raad goed opgevolgd. Zwemmen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Om de laatste twee werkwoorden uit te voeren had Sieme ging fut meer, maar tijdens zijn val wist hij op miraculeuze wijze de bal nog in het doel te schieten.  

FC BAB heeft zichzelf overtroffen en we ruiken bloed. Op twee punten van de leider met één wedstijd minder gespeeld kunnen we klimmen naar waar we eigenlijk thuis horen, nummer 1 in de stand. Komend weekend zoeken we exotische oorden op tegen Caltar (nvdr: Leven- in het Algemeen Nederlands). Bij winst springen we naar de eerste plek, Van zen leivens dus niet dat we dat uit handen zullen geven. Bij deze een warme oproep om volgend weekend massaal present te zijn met pyro’s, tyfo’s, toeters en bellen, dan zal FC BAB Canlar levend vellen. 

Doelpunten: Lander Aerts, Sieme Custers, Dries Dijckmans
Assists: Wout Thijs, Jonas Huysmans
Man of The Match: Sieme Custers